Sari Pärssinen - Tietoja minusta

Sari Pärssinen

Skeematerapeutti

Kognitiivinen lyhytterapeutti
  
Dkt- terapeutti 

Mindfulness ohjaaja (koulutus käynnissä)

Valokuvaterapeuttisten menetelmien ohjaaja

Eroseminaariohjaaja


"Tietäni terapeutiksi edelsi kahdenkymmenen vuoden työkokemus monipuolisesti sosiaali- ja terveydenhuollon alalta. Olen työskennellyt myös mielenterveys- ja päihdetyössä sekä autisminkirjon ja asperger-asiakkaiden parissa. Aiemmin olen työskennellyt niin akuuttipsykiatrian, korvaushoidon, syömishäiriöiden sekä päihdepsykiatrian tehtävissä sairaalamaailmassa. Olen työskennellyt myös saattohoidon ja ikääntyneiden parissa."

Oma ammatillinen uusi suunta alkoi voimauttavan valokuvan opintojen myötä hahmottua selkeästi. Menetelmä vei minut täysin mukanaan ja antoi niin paljon uusin silmin näkemistä, ettei enää voinut jäädä odottelemaan. Inspiraatio ja halu oppia uutta oli niin kova, yhdet opinnot johtivat toiseen, toiset kolmanteen ja niin edelleen. 

Terapeuttina käytän monipuolisesti eri kognitiivisia ja skeematerapian menetelmiä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan sekä tavoitteet huomioiden. Terapiassa voidaan hyödyntää myös mindfulness tietoisuustaitopohjaisia harjoituksia. Mindfulness menetelmä sopii erityisesti ahdistuneisuudesta, unettomuudesta ja masennuksesta kamppaileville tai kenelle tahansa, joka etsii elämäänsä tasapainoa,  tyytyväisyyyttä ja hyvinvointia. Harjoitan itsekin säännöllisesti mindfulnessia. 

Olen käynyt myös unen taidot- lääkkeetön unettomuuden hoito koulutuksen sekä taitava tunnemieli-koulutuksen, josta apua tunnesäätelyn haasteisiin. Minulla on myös kognitiivisen lyhytpariterapian koulutus. 

Terapeuttina olen helposti lähestyttävä ja empaattinen sekä työskentelen aktiivisesti asiakkaan kanssa hänen tavoitteidensa eteen. Kokeilen rohkeasti eri työskentelytapoja asiakkaan tarpeet huomioiden. Asiakas saa halutessaan paljon harjoituksia terapiaprosessinsa tueksi myös tapaamisten välille.  

Koulutustausta:

  • Kognitiivisen lyhytterapian erityispätevyys tutkinto 2018-2020, Integrum
  • Skeematerapian ammatillinen täydennyskoulutus 2019, MentoresMindfulness ohjaaja koulutus käynnissä, Integrum
  • Voimauttavan valokuvan ammatilliset perusteet ja ryhmätyökalu menetelmäkoulutus 2016-2019,
  • Helsingin Seudun Kesäyliopisto
  • Suomalainen Eroseminaari rek. ohjaaja 2017-2018, Fisher eroseminaarit